TEATERVALLEN

I en av Kalmars vackraste lokaler vill vi skapa en miljö och en matupplevelse som aktivt lyfter ditt humör och stärker din kropp! Lokalens originalinteriör har varsamt lyfts fram tillsammans med nya möbler, med mål att skapa en modern och hemtrevlig matsal där du får vila dina fötter och tanka ny energi.

Hos oss ligger fokus på det gröna och säsongsbaserade, och vi eftersträvar en 100% ekologisk, naturlig och lokal råvara. Varje vardag dukar vi fram vår omtalade vegetariska buffé med smaker från världens alla hörn. Hos oss kan du även beställa ett glas vin eller en öl till maten.


Matallergier

Vi försöker dagligen servera några rätter fria från nötter, mjölk, gluten och ägg. Du som är mycket känslig bör vara medveten om att dessa ämnen hanteras dagligen och att spår kan förekomma.

LUNCHMENY

Vår vegetariska säsongsbuffé
125 kr
Vårprimörsallad med linser och halloumi
115 kr
Bowl med bönbiffar och grön ärthummus
115 kr
Veckans vegetariska paj
105 kr
Dagens vegetariska soppa
95 kr

Till din mat blir du alltid erbjuden:
hembakat bröd och röror, kaffe och småkaka.

Se startsidan för öppettider.

PORTEN AFTERNOON TEA

Afternoon Tea-traditionen sägs ha börjat med Anna, Hertiginna av Bedford under 1840-talet. Hertiginnan startade sin egna lilla ritual då hon intog te och snacks i sitt sovrum varje eftermiddag i samband med att hennes blodsocker gjorde henne nedstämd. Så småningom blev denna privata ceremoni en tradition och ett tillfälle för att träffa vänner och bekanta.

Första lördagen varje månad dukar vi traditions-enligt fram en kanna te tillsammans med en etagär fylld med aptitretande góbitar, allting tillagat från grunden i vårt eget kök. Rågbröd med chevréröra, fikon & pekannötter. Västerbottenpaj. Varma scones med marmelad, lemoncurd och clotted cream. Smörbakad wienerbulle. Äppelstompa med vaniljsås och kanelsmulor. ...och mycket mer!

Stängt för säsongen. Vi öppnar upp igen i september. Varmt välkomna då!

BOKA BORD I RESTAURANGEN

VID GRUPPER OM 6 ELLER FLER

Vid gruppbokning i lunchrestaurangen:
» Boka din lunch här!
Vid frågor 0480-515 00